Openingsuren

Vegan A’fairs is op zondag 27 oktober 2024 doorlopend open van 10u30 tot 18u30.

Toegangsprijs

Vegan A’fairs werkt met een pay-what-you-want formule. Je beslist zelf hoeveel inkom je zal betalen.

Wij bij New Ethics vinden dat Vegan A’fairs voor iedereen toegankelijk moet zijn. We willen niemand uitsluiten, dus ook niet op inkomen. We zijn overtuigd dat Vegan A’fairs voor ons als organisator betaalbaar blijft als mensen die het zich kunnen veroorloven een eerlijk bedrag geven. We vinden het ook een mooi signaal dat onze bezoekers om alle dieren, dus ook alle mensen, geven.

Locatie

VIVES Brugge Campus Xaverianenstraat, 8000 Brugge

Opgelet:

De ingang van Vegan A’fairs bevindt zich aan de hoofdingang van de campus, aan de kant van de Expresweg bij de kruising met de Koningin Astridlaan.

Routebeschrijving

MET HET OPENBAAR VERVOER

VIVES Brugge Campus Xaverianenstraat is gelegen op 20 minuten wandelen van Station Brugge, het treinstation in Brugge.

Om de 20 minuten rijdt er een bus (lijn 25: centrum – station – Sint- Michiels – Sint-Andries) tussen het treinstation en de campus. De rit duurt 10 minuten. Opstaphaltes zijn o.m. aan perron 1 van het busstation aan de voorkant van het treinstation en de rotonde Koningin Astridlaan/Expresweg, dus vlak tegen de campus (= halte VIVES). Via de ingang op de rotonde kan je de campus opwandelen.

Je kunt natuurlijk ook met de fiets of te voet komen. Het traject station-campus leg je af in zowat twintig minuten. Wandel/fiets via de achterkant van het station naar de Spoorwegstraat. Aan het kruispunt met de Koning Albert I-laan wandel/fiets je tot aan de rotonde in de Koningin Astridlaan. De campus bevindt zich op 500 meter.

MET DE AUTO

voorbij Kinepolis rechts (ventweg Expresweg) > richting ‘Sint-Andries/ Jan Breydelstadion/Z2 Vogelzang’ > oprit campus

Zeebrugge > rotonde Koningin Astridlaan 3de afslag > rechts afslaan (vóór flatgebouw)

Er een gratis parkeerplaats voor 450 auto’s, met een eigen afrit aan de Expresweg. 

Indien deze vol staat, kun je terecht in de zijstraten of op de gratis parking: Veemarkt (jawel!).

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

WAT ZIJN DE BETAALMOGELIJKHEDEN OP VEGAN A’FAIRS?

Er zijn standen waar je met de kaart kan betalen, maar er zijn ook tal van standen waar dat niet mogelijk is. We raden je dus zeker aan om ook cash geld bij te hebben.

KAN IK CASH GELD AFHALEN OP VEGAN A’FAIRS?

Op het festivalterrein zelf kan je gaan geld afhalen maar er is een KBC bankautomaat op 200 meter van de inkom (aan de Koningin Astridlaan).

WAT DOET NEW ETHICS MET EVENTUELE WINST VAN VEGAN A’FAIRS?

De eerste betrachting is het betalen van vele kosten als locatie, promotie (website, facebook adds, affiches, flyers, verdeling, verzekeringen, aankleding, techniek, …).
New Ethics is een vzw die nog steeds loopt op 100% vrijwilligers. Met andere woorden: niemand verdient iets en alle inspanningen van bestuursleden en vele vrijwilligers zijn puur uit overtuiging en onbezoldigd.
Verdere winst verdelen we over 3 sporen:

  • Opbouwen van een buffer – mocht er in de toekomst een evenement minder lopen, dan is het verder bestaan van de vzw New Ethics niet in gevaar.
  • Ondersteunen van outreaching acties van de vzw New Ethics. Bvb: het drukken & verdelen van het gratis glossy magazine New Ethics.
  • Andere vegan (minded) vzw’s ondersteunen die rechtstreeks met niet-menselijke dieren werken. Bv. jasjes aankopen voor Geitenopvang Ophelia, AMA-fest ondersteunen,…
KAN IK VRIJWILLIGER WORDEN OP VEGAN A’FAIRS?

Ja, dat kan zeker. Stuur een mailtje naar davy(at)veganafairs.be of vul het contactformulier in.
Ook voor andere activiteiten van New Ethics zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers, er is vast wel een opdracht te vinden die aansluit bij je interesses en capaciteiten.

IS VEGAN A’FAIRS TOEGANKELIJK VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS?

Absoluut (parkeerplaatsen voor de inkom, brede gangen, rolstoel toegankelijke toiletten, geen drempels, liften,…).

VEGAN A’FAIRS PROBEERT ZO INCLUSIEF MOGELIJK TE ZIJN. WAT HOUDT DAT PRECIES IN?

Iedereen is welkom en we proberen te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Dit door kleine aanpassingen in onze organisatie. Aanpassingen waar niemand last van heeft, maar die voor anderen dan weer een wereld van verschil maken.
Zo zijn we rolstoeltoegankelijk, is er een stille en prikkel-arme ruimte voorzien, werken we met gender-neutrale toiletten,…

ZIJN NIET-MENSELIJKE DIEREN WELKOM OP VEGAN A’FAIRS?

Ja. Maar zelf raden we het niet aan. We verwachten een gezellige drukte, iets wat héél wat dieren bij voorkeur vermijden. Verder vragen we ook het gevoel van veiligheid van andere bezoekers te respecteren en uw lieveling ten alle tijde aan de leiband te houden.

WAT ALS IK MIJ NIET VEILIG VOEL OP VEGAN A’FAIRS?

Op Vegan A’fairs willen we een safe-haven creëren voor iedereen. Voel je je niet veilig door wat dan ook, meld het aan de New Ethics stand en we bekijken hoe we je verder kunnen helpen.

ZIJN ER VOORWAARDEN WAARAAN IK MIJ MOET HOUDEN?

Ja, die zijn er:

  • In geval van fraude (met drankkaarten) of diefstal wordt de politie gecontacteerd.
  • Door het betreden van Vegan A’fairs stem je in met alle preventieve en veiligheidsmaatregelen die de organisatie nodig acht, inclusief controle van tassen.
  • Niet toegelaten voorwerpen: wapens, drank, drugs, scherpe voorwerpen.
  • Er kunnen ten alle tijde foto-, video- en audio-opnames gemaakt worden tijdens Vegan A’fairs. Er is een kans dat je gefotografeerd en/of gefilmd wordt.
  • De organisatie en zijn vrijwilligers kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade, verlies of diefstal van eender welk voorwerp, noch kan ze aansprakelijk of verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen.
  • Het is verboden zones te betreden die niet toegankelijk zijn voor bezoekers.
  • Als bezoeker is het strikt verboden om zaken te verkopen, promotioneel materiaal te verdelen of muziek af te spelen zonder schriftelijke toestemming van de organisator.
Scroll naar boven